Skip to main content

+32(0)488 25 05 35 |  info@naturaloci.be 

Onze producten


Wilde orchideeën
Natura Loci is de exclusieve partner van Phytesia voor de verkoop van haar wilde orchideeën aan openbare instellingen, vzw’s, bedrijven en grote privédomeinen.

Natura Loci is de officiële distributeur van inheemse wilde orchideeën voor het Belgische bedrijf Phytesia, wereldleider in de productie van orchideeën.

Met behulp van een unieke in vitro techniek kweekt Phytesia orchideeën in haar serres zonder het plantaardig erfgoed van de soorten te beschadigen of in gevaar te brengen. Phytesia is een van de weinige bedrijven ter wereld die deze productietechniek beheerst.

  • Bescherming van de biodiversiteit : Nu de meeste overblijvende orchideesoorten in hun natuurlijke omgeving met uitsterven bedreigd zijn, heeft de ontwikkeling van een productieketen, naast het economique aspect, ook nog een duidelijk ecologisch belang. Het op de markt brengen van in het laboratorium gekweekte planten maakt ze namelijk toegankelijker en beschermt zo hun natuurlijke habitat.
  • Milieuvriendelijke productie : Bloementeelt in het algemeen en orchideeënproductie in het bijzonder zijn energie-intensieve economische activiteiten. De meeste orchideeën die momenteel op de markt zijn, zijn namelijk van tropische oorsprong, dus de productie ervan in ons klimaat vergt veel energie (verwarming van serres tot 27°C, kunstmatige verlichting…). Het assortiment inheemse doorlevende orchideeën dat Phytesia heeft ontwikkeld, vergt daarentegen zeer weinig energie (geen serreverwarming, geen kunstmatige verlichting…)

ONZE BELOFTE


"Wilde orchideeën zijn met uitsterven bedreigd in de meeste van onze streken. Ze helpen om weer op te bloeien is een enorme uitdaging. Het is een realistische doelstelling die wordt bevorderd door gedifferentieerd beheer, dat steeds meer wordt toegepast in grote openbare en particuliere gebieden. Laattijdig maaien is bijvoorbeeld het beste dat deze mythische bloem kan overkomen. "

gamma


Samen met Phytesia stelt Natura Loci 3 oplossingen voor :


SOORTEN MET RUSTPERIODE IN DE WINTER


  • Blootstelling en bodem : de meeste in halfschaduw en in vochtige grond
  • Aanplanting : oktober tot december
  • Bloei : april tot juli, afhankelijk van de soort
  • Enkele soorten : Cypripedium, Dactylorhiza, Epipactis, ...

SOORTEN MET RUSTPERIODE IN DE ZOMER


  • Blootstelling en bodem : eerder in de zon en op droge kalkbodems
  • Aanplanting : juli tot september
  • Bloei : april-mei, afhankelijk van de soort
  • Sommige soorten : Ophrys, Anacamptis, ...

REPRODUCTIE VAN ORCHIDEEËN UIT UW EIGEN GRONDGEBIED


Dankzij de in vitrotechniek die Phytesia beheerst, kan Natura Loci u de mogelijkheid bieden om soorten te reproduceren die bij u in de buurt voorkomen. De zaden van deze wilde orchideeën worden ter plaatse verzameld en vervolgens gekweekt in serres bij Phytesia. Een jaar later ontvangt u de jonge planten, ontwikkeld en klaar om geplant te worden. Dit is een respectvolle en efficiënte manier om een orchideeënpopulatie in een specifieke omgeving te doen toenemen.

Michel Dereau
Beheerder

+32(0)488 25 05 35
Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.
Rue de Louvain, 5 | 1315 Piétrebais

Hebt u advies nodig ?
Publiek I Privé I Particulier

©2023 Natura Loci - TVA : BE 0672 881 179 - IBAN: BE55 1431 0004 0144 | Webmaster: